donderdag 23 juli 2015

Zomercarnaval

HET ZOMERCARNAVAL IS AFGELAST WEGENS DE BARRE WEERSOMSTANDIGHEDEN! 

Als de straten van de Rotterdamse binnenstad worden overdonderd door een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens dan kan dat maar één ding betekenen… De Zomercarnaval Straatparade! Zaterdag is het weer zo ver!


Ruim 2.500 energieke dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken door het centrum van Rotterdam gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! 25 kleurrijke praalwagens in een parade over een route van ruim 5 kilometer, de lekkerste latin klanken en de meest prachtige kostuums. De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean streetparty van Nederland en iedereen is uitgenodigd!


Er doen ook carnavalsgroepen uit andere Europese steden mee, zoals Parijs en Liverpool. Dit jaar rijdt er voor het eerst een praalwagen mee voor homo's en lesbiennes. Voorafgaand aan het Zomercarnaval vinden op verschillende plekken in de stad optredens plaats van muzikanten. Zo treedt zaterdagavond de Amerikaanse funklegende George Clinton op op het Hofplein.

Van tropische temperaturen is er zaterdag hoogstwaarschijnlijk geen sprake. Zoals het er nu naar uitziet wordt het hoogstens 20 graden, met grote kans op regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten