maandag 15 mei 2017

Rotterdam loopt massaal uit voor Feyenoord

Het lange wachten is beloond. Na achttien jaar hebben de supporters van Feyenoord eindelijk weer eens kunnen vieren dat hun club landskampioen is geworden. Naar schatting kwamen zo'n 150.000 fans maandag naar Rotterdam. En natuurlijk was ik er bij!! Ja, de politie riep op niet meer te komen, maar toch gegaan. In het zonnetje bij het Hofplein. Ik zag natuurlijk weinig (klein en ver), maar het ging op de sfeer! En die was top!


Het Stadhuisplein, waar de bordesscène plaatsvond, werd om 09.00 uur maandagochtend al afgesloten omdat er zoveel fans stonden. Ook andere locaties, waar de huldiging op grote schermen te volgen was, stroomden 's ochtends snel vol. Er werd zelfs een NL Alert bericht uitgestuurd waarin mensen werden gewaarschuwd niet naar Rotterdam te gaan.


Lee Towers zong de uitzinnige fans toe vanaf het bordes op het Stadhuisplein. Aanvoerder Dirk Kuijt, die zondag drie keer scoorde, en trainer Giovanni van Bronckhorst hadden geen aanmoediging nodig om mee te zingen met de grote (voetbal)hit You'll never walk alone. De fans sprongen zo hard mee, dat de grond trilde.


Ook namen weer de nodige mensen een duik in de fontein op het Hofplein. De politie waarschuwde de fans voor al het glas dat er in ligt, maar toch raakte diverse mensen gewond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten