vrijdag 19 mei 2017

Sportief vermaak op de Kaap

Het is mei en wat zijn er veel leuke dingen te doen in Rotterdam. Katendrecht staat dit weekend compleet in het teken van wielrennen! De Ronde van Katendrecht is een tweedaags festival voor het hele gezin. Vandaag en morgen kunnen jong en oud een gezellige dag beleven op één van de leukste plekken van Rotterdam. Het is ook leuk voor als je niet van wielrennen houdt! Met muziek, kindervermaak, hardlopen, hard fietsen met bekende coureurs, theater...


In de Ronde rijden diverse bekende gezichten mee, zoals voormalig Nederlands profwielrenners Erik Breukink, Erik Dekker, Jacques Hanegraaf, Henk Lubberding, Rob Harmeling (bekend van De Avondetappe) en Richard Groenendaal (gewezen Wereldkampioen Veldrijden).


De vrijdagavond wordt omgedoopt tot Fixed Friday met verschillende races: Fixed Gear B-klasse en Vrouwen, Fixed Keirin Competitie. Op het altijd gezellige Deliplein staat een podium met livemuziek, foodtrucks met diverse versnaperingen en theatrale acts. Als ideale soundtrack bij de Fixed cultuur van baarden, tattoos en rock ’n roll staan vrijdag zombie rock ’n rollers Dead Elvis & His One Man Grave, de psychedelische garage-punk hype The Mighty Breaks en DJ Haugmeister, DeineMaid & Roccalberti op het podium.


Op zaterdag begint het volle programma al in de ochtend met om 11.00 uur de Rabo Dikke Banden Race voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. KNWU Sportklasse (40 km), Katendrechts Kampioenschap Voor Zondagsfietsers (voor mannen zonder wielerlicentie), Katendrechts Kampioenschap Voor Zondagsfietsters (voor vrouwen), Grote Prijs Walhalla (oud-beroepsrenners). Hiernaast is er dit jaar ook een prestatieloop voor kinderen en een hardloopwedstrijd van 10 kilometer toegevoegd aan het programma. De Rotterdam Running Crew organiseert voor het eerst de 10 van Katendrecht.


Op het podium tussen, tijdens en na de wedstrijden treden er verschillende artiesten op, op het Deliplein. Naast muziek is er ook een uitgebreid programma voor kinderen, theater en literatuur. Zo is er voor de kleintjes divers vermaak door het Hamsterrad, Rijschool 123 Gas, Charlene Chaplin, Cirucs Rotjeknor workshop, Fris! Producties en een parcours op het Deliplein.

Het festival vindt plaats op en rond de Veerlaan en het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht en is gratis toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten