maandag 22 september 2014

Rotterdam Routes

Rotterdam is een van de hipste steden op aarde. Dit besef begint ook internationaal door te dringen. Een mooi moment om het aanbod van Rotterdam eens goed in kaart te brengen. De nieuwe app Rotterdam Routes toont de pareltjes van de stad – bekend en onbekend – aan de hand van verschillende routes.
Voor mensen die de stad Rotterdam op een alternatieve manier willen leren kennen, heeft de gemeente de speciale app Rotterdam Routes laten ontwikkelen. Daarin nemen vijf bekende Rotterdammers de toerist mee, elk op hun eigen route, ook in het Engels.


Via de app worden mensen niet alleen gewezen op bijzondere plekken, maar krijgen ze ook allerlei anekdotes te horen, bijvoorbeeld dat de hit ‘Oh Amsterdam wat ben je mooi’ in Rotterdam werd geschreven en dat de havenstad het grootste kunstwerk van de wereld heeft (het plafond van de Markthal). De Natuurlijke route toont de groene kant van Rotterdam en Echt Rotterdams neemt de toerist mee door kleurrijke straten en obscure steegjes. Rotterdamse iconen toont de straatnamen, gebouwen en standbeelden die horen bij grote Rotterdammers uit heden en verleden. De app is vanaf 20 oktober beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten