woensdag 2 maart 2016

Museumnacht

Even voorslapen, want de Museumnacht komt eraan. In één nacht ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. Ruim dertig musea en culturele instellingen openen hun deuren van 20.00 uur tot 1 uur. Hmm, dat is eigenlijk meer een Museumavond. Maar goed, toch altijd een leuke happening. Van eeuwenoude kunst tot verhalen van stoere zeebonken: zie het allemaal in één avond! Bezoekers krijgen een keur aan kunst en cultuur te zien: van freerunning tot afgedankt servies. Datum: 5 maart! Aanstaande zaterdag dus.


Bij het Maritiem Museum word je vermaakt door een groep freerunners. Mannen en vrouwen met spieren van staal jumpen van containers en kademuren. Showroom MAMA neemt je mee terug naar de gabbercultuur uit de jaren negentig. Virtueel kun je de roemruchte Club Parkzicht betreden. Bij Gallery Joey Ramones draait het in de tentoonstelling om afgedankt servies. Mensen kunnen zelf servies aan toevoegen: lelijk, kapot, gekregen of gevonden. Verder zijn er verschillende exposities in de Kunsthal Rotterdam en is Het Nieuwe Instituut een tijdelijk modemuseum.

Veel locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken, maar natuurlijk rijden er ook weer speciale, meer dan tachtig jaar oude Rotterdamse museumtrams en bussen rond die je bij alle locaties brengen. Je kunt elke 15 minuten in- en uitstappen bij elke halte langs de route. Je passe-partout is je vervoersbewijs en de trams en bussen rijden tot het laatste museum haar deuren sluit. De dienstregeling maken we binnenkort bekend, deze vindt je tijdens de nacht ook bij de haltes.

En is de Erasmusbrug oversteken voor jou een stapje te ver? Neem een Mini! Ook dit jaar brengt het Nederlands Fotomuseum jou van en naar het museum tijdens Museumnacht 010. Opstaphalte is de bussluis bij Boijmans van Beuningen. Meerijden is gratis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten