maandag 7 maart 2016

Stripmuseum

Rotterdam krijgt een stripmuseum! In een modern gebouw aan de Wijnhaven opent eind augustus Strips! Museum voor het Beeldverhaal. Leukleukleuk!


Op een oppervlakte van 2000 vierkante meter wordt aandacht besteed aan strips in binnen- en buitenland, animatiefilms, computer game art, cartoons en tekenkunst. Het museum zoomt in op genres als sciencefiction en ridderstrips en buitenlandse invloeden zoals die van de Amerikaanse comics rond superhelden en manga-strips uit Japan. Ook komen belangrijke makers aan bod, onder wie Hergé (Kuifje) en Walt Disney (Donald Duck).

Het museum wil elk jaar twee grote tentoonstellingen organiseren. Er zijn drie verdiepingen voor exposities. Ook wordt er in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Rotterdam een stripbibliotheek geopend, waar bezoekers strips kunnen lezen en lenen. Het stripmuseum hoopt over vier jaar 85.000 bezoekers te trekken. De openingstentoonstelling is gewijd aan werk van de Rotterdamse stripmaker Martin Lodewijk, vooral bekend van de stripreeks Agent 327.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten