dinsdag 8 maart 2016

Rebelz aan de Rotte


Rotterdam heeft er een nieuw restaurant bij: Rebelz aan de Rotte. Niet alleen de inrichting en de keuken van het nieuwe restaurant is bijzonder, ook het personeel heeft een verhaal. Naast vakkrachten werkt bij Rebelz namelijk een aantal ex-gedetineerde vrouwen die er de kans krijgen zich om te scholen en zo een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van de Hoorn des Overvloeds in de Markthal, tekenden voor de eigenzinnige inrichting en de Syrische chef Maher Al Sabbagh verrast met een keuken waar invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkerste dat de mediterrane keuken te bieden heeft: mezze, bresaola met gegrilde watermeloen en basilicum, kalfspastrami met groenten à la Greque en za'atar mayonaise, gegrilde maïskip geserveerd met krokante polenta, tomatenjam en sjalottenjus.... klinkt heerlijk, toch?!

In de zomer zal er een groot terras op een ponton voor het restaurant komen te liggen waar voorbijgangers met hun bootje kunnen aanleggen. Het restaurant biedt plaats aan zo’n zeventig gasten.

Adres: Bergse Rechter Rottekade 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten