zaterdag 19 maart 2016

Rotterdammers in het licht

Zeven iconische wederopbouwgebouwen in Rotterdam krijgen letterlijk smoel. Samen vormen zij een verlichte stadsexpositie die vanaf 20 maart t/m 31 juli in de binnenstad is te zien. Voor het project Head Lights ontwierp Pro Arts Design de kunstwerken in de vorm van gezichten die met laserprojecties en animaties op de gevels tot leven worden gewekt. Klapstuk op de buitenexpositie is de onthulling van het lichtkunstobject De Nieuwe Rotterdammer op 20 maart op het Schouwburgplein. De buitenprogrammering is onderdeel van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! waarmee 75 jaar wederopbouw wordt gemarkeerd.


De zeven iconische gebouwen, die Pro Arts Design belicht in de stadsexpo, worden, in samenwerking met Rotterdam Routes met elkaar verbonden door een wandel, - fiets, - en kinderroute. Wie de tocht ‘s avonds maakt, ziet de foto’s en verhalen van de Rotterdammers in de lichtprogrammering tot leven komen. De reizigers die overdag op pad gaan, vinden tekst en uitleg in de 75 verhalenbundel, een speciaal ontwikkelde routeapp én een stadsplattegrond.


Het klapstuk van de stadsexpo is de onthulling van De Nieuwe Rotterdammer (hierboven) op 20 maart op het Schouwburgplein. Een circa vijftien meter hoge interactieve licht- en laserinstallatie in de vorm van een jonge Rotterdammer. Er is gekozen voor een jonge ‘Rotterdammer’ omdat deze symbool staat voor vernieuwing en toont dat je in deze stad altijd weer opnieuw kunt beginnen. Net zoals de stad zelf ooit vanaf nul weer is opgebouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten