dinsdag 25 april 2017

Code Oranje

Koningsdag... tja.... hoe leuk is Koningsdag als het 9 graden wordt en er regen zal vallen? Ik heb zelf altijd zin om iets te doen, van de traditionele oranje tompouce 's ochtends tot een vrijmarktje. Maar ja, dat weer! Echt shit en ik ben er al dagen chagrijnig van. Hierbij wat tips als jij wel een bikkel bent of als je denkt: ja, nu is het weven een uurtje droog. En alvast gefeliciteerd met de Koning en een gezellige dag!


De Nieuwe Binnenweg is voor mij altijd wel dé plek om te slenteren, iets grappigs te spotten op de vrijmarkt en bekenden te zien. Leuke mensen, veel muziek, veel bier. Dit jaar een kindervrijmarkt, doedingen voor kinderen en in de middag en avond muziek.

In het Liskwartier wordt een kindvriendelijk evenement gehouden. Vrijmarkt en Kinderplein op de Berkelselaan, Bieslandstraat en Lisplein. Kramen, kleedjes, luchtkussen op plein Juliana van Stolberg, waterballen op de Lisvijver, schmink en diverse crea-workshops. Je kunt er je fietspimpen, er zijn knutselworkshop en een fietsparade door het Liskwartier. Live optredens van One Two Thyrza, Open Podium, Pirates of the Lambs, WLDRF en DJ Willy op de Berkelselaan.Op de mooiste locatie van Rotterdam wordt ook Koningsdag gevierd, aan de Maas! Hotel New York organiseert Kingsday@HotelNewYork. Het event is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 tot 20.00 uur. Op het terras van Hotel New York kan er gegeten en gedronken worden en treden er diverse DJ’s op.

 13.00 - 14.30 Onno Paloma
 14.30 - 16.30 ThunderPussy & D.D.King
 16.30 - 17.30 Viccc.dj
 17.30 - 19.00 DJette Madame Pompidou
 19.00 - 20.00 DJ Promiss

In het centrum is er vrijmarkt. Binnenrotte, Meent, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein. Je vindt er allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding, maar er is ook (zelfgemaakt) eten en drinken. Tussen de kraampjes door doen kinderen spelletjes en zijn er optredens en kleine concerten. Op de Coolsingel is het vooral commercieel allemaal. En druk. In de Markthal is er een kindervrijmarkt.


Geen zin in de gigadrukte van het centrum? Vier Koningsdag op de stadsboerderij. Gewoon open en ze gaan er een gezellige middag van maken met muziek en lekker eten. Rond het middaguur gaat de barbecue aan en zal de chef diverse vlees, vis en vegetarische gerechten bereiden. Je kunt een lekker gerecht voor jezelf bestellen of gerechten delen met je hele tafel. Bij slecht weer kun je gewoon binnen zitten en wordt er gebarbecued onder een paraplu. Reserveren.

Sweet Kingsday is een kleinschalig evenement dat plaatsvindt in het Spinozapark. Hiermee wil de organisatie laten zien hoe rijk IJsselmonde aan cultuur is. Er wordt een koningsdagmarkt georganiseerd en er vinden optredens plaats van verschillende Rotterdamse artiesten. Sweet Kingsday is gratis toegankelijk.

Skaten, dansen, live muziek, workshops en leuke kinderactiviteiten: je vindt het 27 april allemaal op het Deliplein en bij Theater Walhalla. Met een kinderdisco, gezellige kraampjes, terrasjes en een vrijmarkt is er voor jong en oud wat te doen.

In Hillegersberg is er weer een groot Koningsdagfeest aan de Breedveldsingel. Voor kinderen zijn er activiteiten als de verklede optocht, de Hillegersberg-Got-Talentshow en de kanorace (lekker met dit weer...). Volwassen mensen kunnen zich vermaken aan de bar.

Ga je liever gewoon shoppen zonder regen? Alexandrium Shopping Center, Megastores en Woonmall zijn op Koningsdag open van 12.00-17.00 uur. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud! Ontmoet de Smurfen tijdens de Meet & Greet, speel levensecht Physical Pong en leef je uit op de giga kleurplaat. Laat je verrassen door de Italiaanse markt, ontmoet de zingende ijscoman, laat je schminken en natuurlijk kun je ook smullen van Italiaanse en Nederlandse hapjes.

De jaarlijkse koningskermis op het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven biedt meer dan zestig attracties voor jong en oud. Van het kermiscafé tot de schietsalon en van poffertjeskraam tot grijpkraan. De kermis staat er tot en met zondag 7 mei.

Royal Republic: Op Station Hofplein komen BIRD, Denoism, The Black Disco Reboot, Broodrooster en Vagübond samen voor een muzikale middag en avond om de Koning te vieren. Ook vind je hier een vrijmarkt, diverse foodtrucks en natuurlijk de beroemde Napolitaanse houtovenpizza’s.


Op het Noordplein opent voor de derde keer Containerbar Noord. Bij deze buitenbar gemaakt van zeecontainers vier je je Koningsdag met cocktails, koude biertjes en muziek van lokale helden.


Verwacht voornamelijk house en deephouse op het Kroonfestival, een door studenten georganiseerd festival naast de Erasmusbrug. Onder andere De Sluwe Vos b2b Benny Rodrigues, Tapesh, Michel de Hey en Wouter S. komen draaien. Dat betekent dus dansjes aan de Maas tot het niet meer gaat.

In het Kralingse Bos wordt dit jaar alles overgoten met een glimmend laagje goud. Met gouden koetsen, gouden dwergen en gouden entertainment. Verwacht verder 5 verschillende areas en een line-up bestaande uit (inter)nationaal gewaardeerde artiesten uit verschillende genres, van techno tot hiphop. Denk: De Jeugd van Tegenwoordig, Trafassi, Vengaboys, Roog, Djoevenile en de Modular DJ's.


Voor het eerst wordt er een besloten festival op het Stadhuisplein georganiseerd door de horecaondernemers van het plein. Code Oranje heet het feest. Van 12.00 uur tot 23.00 uur zijn er optredens van onder andere Mr. Polska, Dave Roelvink, Dio, Freddy Moreira, Manuel Broekman & Geza Weisz. Maar dit feest is al uitverkocht en het plein is afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten