donderdag 6 april 2017

Marathon

Zondag is het weer zo ver: de mooiste marathon van Nederland gaat van start. Tienduizenden sportievelingen gaan een enorme uitdaging aan: 42 kilometer en 195 meter (ik denk dat ik alleen die 195 meter red) hardlopen door Rotterdam. Voor de minder sportievelingen óók een bijzonder leuk evenement. Ten eerste: het wordt zondag prachtig weer! Wel 21 graden! Dus zoek een plekje langs het parcours en moedig de renners aan. Desnoods met extra water of een spons, want met die warmte hardlopen is nogal een slijtageslag. Steun de renners! Sommigen hebben het zo nodig.


Leuke plekken zijn natuurlijk bij de Coolsingel, maar daar staat het publiek rijen dik. 's Ochtends om 10 uur zingt Lee Towers de mensen toe, dat is altijd hartstikke leuk. En dan gaat het richting Erasmusbrug en een rondje zuid. Bij Café de Schuimspaan op de Laan op Zuid maken ze er een leuke dag van, met muziek én ze hebben een fijn terras.

Echt hard nodig hebben de renners de aanmoedigingen bij de route om het Kralingse Bos. Dan slaat de vermoeidheid toe. Achter elke boom staat een man met de hamer. En het is er iets stiller. Dus Bosdreef en Boszoom zijn goede plekken als je écht wat wilt betekenen.
Verder is het op de Kralingse Plaslaan gezellig, met bandjes, bankstellen op straat en vrolijke studenten. Ga met de metro en stap uit bij Voorschoterlaan.

Finishtijden liggen rond 12.00 uur (de professionals) en om 16.10 (de recreanten). O, dat zijn zulke mooie beelden. Kippenvel!

Veel plezier! En loop je mee... heel veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten