woensdag 15 april 2015

De zonnigste terrassen

Vandaag wordt het geweldig lenteweer, dus hierbij de beste terrastips:

Het gezellige terras van de De Tuin ligt direct aan de Kralingse  Plas. Door deze waanzinnige ligging is dit terras één van de populairste terrassen van Rotterdam. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam. Een stukje verder vind je Brasserie De Schone Lei, waar het ook fantastisch toeven is op zonnige dagen. Dit is mijn persoonlijke favo. Daarna kun je nog een stuk door het bos lopen of langs het water.


Zeer bekend en altijd druk op mooie dagen is het terras van het Westerpaviljoen (Nieuwe Binnenweg 136). Het grote, zonovergoten terras is voorzien van een regenscherm en terrasverwarming, mocht er toch iets mis gaan met het weer! Kom op tijd, want het terras stroomt snel vol.


Een andere favoriet van mij: Cappuccino, middenin het centrum. Op de menukaart: lekkere bagels, cupcakes en andere bijzondere broodjes, sapjes, smoothies en... erg goede koffie. Cappuccino heeft al een paar keer een prijs gewonnen voor het lekkerste kopje koffie in Rotterdam. Het zaakje zit net een beetje uit de loop (maar vlakbij de Hema), waardoor er vaak nog plek op het leuke terras is. Aardige bediening, leuke sloophouten banken; kortom een sympathieke tent! Het adres: Korte Hoogstraat 23.


Ga naar Capri voor een lekker ijsje en een plekje in de zon. Ze hebben 40 smaken, variërend van de usual suspects als aardbei en vanille tot het wat meer exotischer zuppa Inglese, bacio bianco en mandorlato (mijn persoonlijke aanrader, amandel!). En alles vers gemaakt. Trek gekregen? Karel Doormanstraat 334, iedere dag geopend van 11.00 tot 00.00 uur 's nachts (op maandag vanaf 12.00 uur!).


Rond de historisch Oude Haven liggen tientallen restaurants en (eet)cafés met grote terrassen. Dit levendige uitgaanscentrum bevindt zich op de plek waar in de 14e eeuw de haven geschiedenis van Rotterdam begon. De zonnige terrassen geven uitzicht op het Witte Huis en het water van de Oude Haven. Vanaf de vroege ochtend is de zon aanwezig op het terras van Plan C. Halverwege de middag is hij hier weg en schuift hij op naar de overige terrassen. De terrassen het verst van Plan C gelegen zoals die van eetcafé Weimar hebben het langst de zon.


Op het Schouwburgplein vind je ook een aantal terrassen. Voor winkelend publiek, mensen die wat eten voor dat zij naar de schouwburg of bioscoop gaan is dit een uitgelezen plek om wat te eten en te drinken. Dit is één van de weinige plekken in het centrum van Rotterdam waar ook op het eind van de dag nog goed in de zon is te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten