maandag 13 april 2015

Ile du Nord

Het Noordereiland blijft iets bijzonders. Omsloten door Maaswater ligt het middenin Rotterdam. Mijn vriendin woont er al jaren en ik kom er dus geregeld. Tegen weer en wind over de Willemsbrug fietsen en op het eiland een soort oase van rust vinden. Behalve dan bij Ile du Nord, het restaurantje van Fadi. Tijdens de lunch is het daar echt druk! Als er plek is, strijk neer aan een tafeltje, of aan de bar voor het raam, waar je in de zon bijna uitzicht hebt op de Hef.


Wat staat er op de menukaart? Absolute aanrader is de linzensoep. Ook lekker: omelet met rode ui, groene pepers, feta en Turkse pittige worst. De Turkse pizza's zijn ook te lekker. Naast tosti's is er een uitgebreid assortiment zoetigheden. Je kunt alles ook meenemen trouwens. Het leuke aan ile du nord is dat het echt een afspiegeling is van Rotterdam: zakenlui, werklui, bewoners, jong, oud, alles zit door elkaar en geniet van Fadi's kookkunsten.

Adres: Van der Takstraat 194.


1 opmerking:

  1. De Nieuwe Waterweg loopt van de Maeslantkering tot aan de Noordzee, dus niet door Rotterdam.
    Het Noordereiland wordt omspoeld –niet 'omsloten'– door de Nieuwe Maas, die echter aan de smalle kant, die van De Hef, Koningshaven heet.

    BeantwoordenVerwijderen