dinsdag 5 augustus 2014

Kunst aan de Maas

Een museum en een expositie zoals je nog nooit gezien hebt. Waar je mag rondhollen, waar je hond mee naar binnen mag, waar je kan verdwalen omdat het zo groot is en waar je de mooiste 200 schilderijen van de wereld ziet! Volgens de Metro, het AD en de Telegraaf nu al een van de beste dagjes uit die Rotterdam te bieden heeft. Een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen een belletje doet rinkelen is nu te zien in de robuuste Fenixloods. Grootheden zoals De Mona Lisa, De nachtwacht, Meisje met de parel en American Gothic zijn in Rotterdam. 'A must see! This is one of the most daring exhibitions ever held', zegt City Guide erover.


De expositie is een leerzame ervaring voor jong en oud met een ludieke omlijsting. Minder bekende feitjes zoals de waarde, hoe vaak een kunstwerk gestolen is, anonieme achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages zijn ook terug te vinden in de tentoonstelling.
De tweehonderd geselecteerde meesterwerken zijn digitaal via fotodruk, 3D printing, canvassprinten, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout uitgeprint. De werken zien er nagenoeg hetzelfde uit als het echte werk en zijn museaal tentoongesteld en belicht. De werken zijn echter wel veel speelser gepresenteerd en er is veel meer duiding dan in het museum.

Volwassenen betalen 12 euro als je online besteld.
200 Greatest Paintings vindt plaats in de Fenixloods op Katendrecht Rotterdam. De ingang bevindt zich aan de kade zijde. Zie kaartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten